pinnekjøtt

Pinnekjøtt blir produsert på tradisjonelt vis hos Smedstuen Gård.
Dette har lenge vært den vanligste julematen på Vestlandet, og populariteten øker i resten av Norge!

pinnekjøtt - Pinnekjøtt røkt av høgfjellslam - Smedstuen Gård AS

Pinnekjøtt røkt av høgfjellslam

Røkt pinnekjøtt av høgfjellslam blir produsert hos Smedstuen Gård på tradisjonelt vis. Sidestykker av lam gnis inn med salt og litt sukker. De legges deretter i saltlake før de tørkes og røkes. Pinnekjøttet røkes med bøkeflis. Uåpnet forpakning kan oppvares i romtemperatur opptil 22 grader.
pinnekjøtt - Pinnekjøtt urøkt av høgfjellslam - Smedstuen Gård AS

Pinnekjøtt urøkt av høgfjellslam

Urøkt pinnekjøtt av høgfjellslam blir produsert hos Smedstuen Gård på tradisjonelt vis. Sidestykker av lam gnis inn med salt og litt sukker. De legges deretter i saltlake før de tørkes. Uåpnet forpakning kan oppvares i romtemperatur opptil 22 grader.
Pinnekjøtt røkt - Smedstuen Gård AS

Pinnekjøtt røkt

Røkt pinnekjøtt blir produsert hos Smedstuen Gård på tradisjonelt vis. Sidestykker av lam gnis inn med salt og litt sukker. De legges deretter i saltlake før de tørkes og røkes. Pinnekjøttet røkes med bøkeflis. Uåpnet forpakning kan oppvares i romtemperatur opptil 22 grader.
Pinnekjøtt urøkt - Smedstuen Gård AS

Pinnekjøtt urøkt

Urøkt pinnekjøtt blir produsert hos Smedstuen Gård på tradisjonelt vis. Sidestykker av lam gnis inn med salt og litt sukker. De legges deretter i saltlake før de tørkes. Uåpnet forpakning kan oppvares i romtemperatur opptil 22 grader.

Pinnekjøtt – Forberedelser og tilberedning

Pinnekjøtt bør vannes ut i omtrent 20 timer i rikelig med kaldt vann før tilberedning. Skift gjerne vannet en til to ganger. Pinnekjøtt dampes på bjørkepinner eller rist, med litt vann i bunnen. Pass på at ikke pinnekjøttet koker tørt. Damp pinnekjøttet til det slipper fra bena og er mørt. La gjerne kjøttet dampe litt ekstra, slik at du får enda mer smak. Bruk sjyen som smaksforsterker i rotstappen, og som saus til ditt pinnekjøtt.

Husk og forvarme tallerkenen før du serverer pinnekjøtt!