fbpx

helstekt indrefilet

Helstekt indrefilet er noe av det mest eksklusive man kan by på til middag.
Indrefilet er det edleste og møreste kjøttet , og det er enkelt å lage noe veldig godt.
Våre produkter av indrefilet og tilhørende middagstips passer til alle anledninger.

helstekt indrefilet - Reinsdyr indrefilet med rødbetskokt pære og asparges - Smedstuen Gård AS

Reinsdyr indrefilet med rødbetskokt pære og asparges

Reinsdyr indrefilet med rødbetskokt pære og asparges er et velsmakende middagstips. Reinsdyr indrefilet er liten og tynn, og må ikke stekes for mye. Indrefilet av reinsdyr bør være rosa inni.
helstekt indrefilet - Elg indrefilet med blåbær og stekt kantarell - Smedstuen Gård AS

Elg indrefilet med blåbær og stekt kantarell

Elg indrefilet med blåbær og stekt kantarell er et velsmakende middagstips. Lag et smakfullt og eksotisk festmåltid med indrefilet av elg til familie og venner.
Reinsdyr indrefilet - Smedstuen Gård AS

Reinsdyr indrefilet

Reinsdyr indrefilet er det mest eksklusive fra norsk natur. Nå er du på toppen av et festmåltid. Indrefilet av reinsdyr er så mørt og magert at det er en fryd for smaksløkene.
Elg indrefilet - Smedstuen Gård AS

Elg indrefilet

Lag et festmåltid av elg indrefilet til familie eller venner. Det vil du ikke angre på. Indrefilet av elg er mørt, magert, smakfullt, vilt og eksotisk.

Helstekt indrefilet – Forberedelser og tilberedning

La kjøttet bli romtemperert før du starter tilberedningen av helstekt indrefilet. Da unngår du at kjøttet avkjøler stekeflaten. Dersom dette skjer vil kjøttet koke istedenfor å steke. Renskjær indrefileten for sener og hinner med en skarp kniv.

Helstekt indrefilet er rød når den har en kjernetemperatur på 55-60 grader, og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La indrefileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.  Dersom fileten deles opp for tidlig, vil noe kjøttsaft sive ut og kjøttet vil bli tørt.

Helstekt indrefilet er smak i verdensklasse!