Fenalår på tradisjonelt vis
Smedstuens fenalår uten isben blir produsert og røkt på tradisjonelt vis. Fenalårene masseres slik at blod og leddvæske forsvinner, og deretter tørrsaltes de med salt og litt sukker. De legges etterpå i saltlake før de røkes og tørkes. Smedstuen Gård sine fenalår røkes med bøkeflis.
Oppbevaring av fenalår
Etter at du har brutt forpakningen rundt fenalåret, må du fjerne denne plasten fullstendig. Ellers vil fenalåret bli fuktig og seigt, og ha en mye dårligere holdbarhet. Fenalåret bør henges på et luftig og kjølig sted med en lerretspose rundt. Du kan gjerne bruke et putevar. Ved oppbevaring av fenalår i kjøleskap kan låret med fordel pakkes inn i aluminiumsfolie, og eventuelle muggflekker på fenalåret kan vaskes av med en mild saltlake. Husk at tørkeprosessen fortsetter så snart du har pakket ut låret. Etter at du har skåret i fenalåret, vil det også tørke innenfra.