Pinnekjøtt røkt av høgfjellslam

Pinnekjøtt røkt av høgfjellslam - Smedstuen AS

Røkt pinnekjøtt av høgfjellslam på tradisjonelt vis

Røkt pinnekjøtt av høgfjellslam blir produsert hos Smedstuen Gård på tradisjonelt vis. Sidestykker av lam gnis inn med salt og litt sukker. De legges deretter i saltlake før de tørkes og røkes. Pinnekjøttet røkes med bøkeflis. Vårt røkte pinnekjøtt av høgfjellslam er pakket med nitrogen som oksygenfortenger, slik at ubrutt forpakning kan oppvares i romtemperatur opptil 22 grader. Kjøttet kan også fryses.

Tilbereding av røkt pinnekjøtt av høgfjellslam

Pinnekjøtt bør vannes ut i 16-20 timer i rikelig med kaldt vann. Skift gjerne vannet en til to ganger. Kjøttet dampes på bjørkepinner eller rist, med litt vann i bunnen. Pass på at ikke pinnekjøttet koker tørt. Damp pinnekjøttet til det slipper fra bena og er mørt. La gjerne kjøttet dampe litt ekstra, slik at du får enda mer smak. Bruk sjyen som smaksforsterker i rotstappen og som saus til det røkte pinnekjøttet av høgfjellslam. Husk og forvarme tallerkenen før servering.

Smaken av pinnekjøtt røkt av høgfjellslam gir julestemning!

Relaterte emner:


Vi anbefaler også:

Dynobeger, variabelvekt ca 1,6 kg

Beskyttet geografisk betegnelse

Høgfjellslam fra Nord-Gudbrandsdal
er lam som har beitet i minimum 11 uker i beiteområder som ligger over 800 moh. Det stilles også krav til både kjøttklasse og fettgruppe.Betegnelsen høgfjellslam fra Nord-Gudbrandsdal er beskyttet av Matmerk. Se også hogfjellslam.no

Næringsinnhold pr. 100 g
Energi 1703 kJ / 411 kcal
Fett 35 g
- hvorav mettet fett 18 g
Karbohydrat 0,1 g
- hvorav sukker 0,1 g
Protein 24 g
Salt 11 g

Til 100 gram ferdig vare har det medgått: 140 g kjøtt

Ingredienser:
Lammesider m/ben, salt og sukker.
Tilsatt: E250 konserveringsmiddel.
Pakket i beskyttende atmosfære.