Urøkt pinnekjøtt av høgfjellslam på tradisjonelt vis
Urøkt pinnekjøtt av høgfjellslam blir produsert hos Smedstuen Gård på tradisjonelt vis. Sidestykker av lam gnis inn med salt og litt sukker. De legges deretter i saltlake før de tørkes. Vårt urøkte pinnekjøtt av høgfjellslam er pakket med nitrogen som oksygenfortenger, slik at ubrutt forpakning kan oppvares i romtemperatur opptil 22 grader. Kjøttet kan også fryses.
Tilbereding av urøkt pinnekjøtt av høgfjellslam
Pinnekjøtt bør vannes ut i 16-20 timer i rikelig med kaldt vann. Skift gjerne vannet en til to ganger. Kjøttet dampes på bjørkepinner eller rist, med litt vann i bunnen. Pass på at ikke pinnekjøttet koker tørt. Damp pinnekjøttet til det slipper fra bena og er mørt. La gjerne kjøttet dampe litt ekstra, slik at du får enda mer smak. Bruk sjyen som smaksforsterker i rotstappen og som saus til det urøkte pinnekjøttet av høgfjellslam. Husk og forvarme tallerkenen før servering.
Smaken av pinnekjøtt urøkt av høgfjellslam gir julestemning!