Pinnekjøtt røkt

Pinnekjøtt røkt - Smedstuen AS

Vårt røkte pinnekjøtt fikk sølvmedalje i NM for Kjøttprodukter 9. November 2017

Her er dommernes uttalelser:
Super smak, super konsistens, pen råvare og bra utseende

Smedstuen Gård sitt pinnekjøtt er blitt kåret til best i test 2014

Pinnekjøtt – Best i test 2014
Test av pinnekjøtt røkt, desember 2014

Pinnekjøtt røkt på tradisjonelt vis

Pinnekjøtt røkt blir produsert hos Smedstuen Gård på tradisjonelt vis. Sidestykker av lam gnis inn med salt og litt sukker. De legges deretter i saltlake før de tørkes og røkes. Pinnekjøttet røkes med bøkeflis. Vårt røkte pinnekjøtt er pakket med nitrogen som oksygenfortenger, slik at ubrutt forpakning kan oppvares i romtemperatur opptil 22 grader. Kjøttet kan også fryses.

Tilbereding av røkt pinnekjøtt

Pinnekjøtt bør vannes ut i 16-20 timer i rikelig med kaldt vann. Skift gjerne vannet en til to ganger. Kjøttet dampes på bjørkepinner eller rist, med litt vann i bunnen. Pass på at ikke pinnekjøttet koker tørt. Damp pinnekjøttet til det slipper fra bena og er mørt. La gjerne kjøttet dampe litt ekstra, slik at du får enda mer smak. Bruk sjyen som smaksforsterker i rotstappen og som saus til det røkte pinnekjøttet. Husk og forvarme tallerkenen før servering.

Smaken av pinnekjøtt røkt gir julestemning!

Relaterte emner:


Vi anbefaler også:

Dynobeger, variabelvekt ca. 1,6 kg

Næringsinnhold pr. 100 g
Energi 1703 kJ / 411 kcal
Fett 35 g
- hvorav mettet fett 18 g
Karbohydrat 0,1 g
- hvorav sukker 0,1 g
Protein 24 g
Salt 11 g

Til 100 gram ferdig vare har det medgått: 140 g kjøtt

Ingredienser:
Lammesider m/ben, salt og sukker.
Tilsatt: E250 konserveringsmiddel.
Pakket i beskyttende atmosfære.

Sølv i NM i Kjøttprodukter 9. November 2017

Røkt pinnekjøtt - Sølvmedalje i NM i Kjøttprodukter 2017