fbpx

Fløtegratinerte poteter

med løk
Laget av poteter med hvit saus, løk og ost
Fløtegratinerte poteter

Slik gjør du

Fløtegratinerte poteter smaker kjempegodt!

Fløtegratinerte poteter passer godt sammen mange av våre kjøttprodukter og er lettvint å lage. Prøv gjerne gratinerte poteter sammen med elgstek eller lammestek.

  • Lag først hvit saus. Smak til med salt, pepper og eventuelt hvitløk. Sausen skal være litt tykk.
  • Skjær løk i strimler, og surr løkstrimlene blanke i stekepannen.
  • Kutt poteter i tynne skiver.
  • Legg dette til slutt lagvis i en ildfast form. Først saus, så poteter og løk.
  • Strø litt ost på toppen.
  • Formen med de gratinerte potetene stekes på 180 grader C i ca 45-60 minutter.
  • Bruk avslutningsvis en kniv for å kjenne om potetene er møre.

Hva slags poteter passer det best å gratinere?

Sausen skal være fyldig. For å oppnå best mulig resultat, passer det best med melne poteter. Velg for eksempel Pimpernell, Kerrs Pink eller Mandelpotet til fløtestekte poteter. Dersom du ikke har melne poteter tilgjengelig, kan du koke potetene på forhånd.


Fløtegratinerte poteter passer godt til produkter fra Smedstuen