Slik gjør du
Reinsdyr ytrefilet med spinat og skorsonerøtter er et velsmakende middagstips.
Reinsdyr ytrefilet tilberedes best dersom den er romtemperert. La kjøttet ligge fremme en stund før steking. All råvare som Smedstuen Gård bruker til reinsdyr ytrefilet, kommer fra fjellområder som er administrert av Filefjell Reinlag.
- Varm opp stekepannen og la smøret bli brunt før du legger i kjøttet. Stek biffene pent brune i 1 minutt på hver side.
- Ha på salt, pepper og allehånde og etterstek ved svak varme i 2-3 minutter.
- Snu ytrefilet av reinsdyr et par ganger. La kjøttet få hvile i 5-10 minutter mens du lager tilbehør.
Hel ytrefilet av reinsdyr.
- Dersom reinsdyr ytrefilet er hel, bruner du kjøttet på begge sider i varm stekepanne.
- Ha på salt og krydder.
- Settes i ovn på 225 grader C i 5-8 minutter.
- La kjøttet få hvile i 10 minutter, før du skjærer opp i litt tykke skiver.
Tilbehør til reinsdyr ytrefilet.
- Skorsonerøtter (sort rot) skrelles – de er hvite inni.
- De stekes møre i panne med litt smør og sukker (karamellisert).
- Spinat brukes nøytral.
- Skysaus tilberedes som på pakken med litt mindre vann.
- Tilsett bringebær og smakssett sausen med litt sukker.
Pynt med timian og andre friske urter.
Besøk vårt populære nettutsalg. Der finner du gode tilbud på vårt viltkjøtt!