Reinsdyr indrefilet med rødbetskokt pære og asparges

mørt, magert og en fryd for smaksløkene
Reinsdyr indrefilet er det mest eksklusive fra norsk natur.
Nå er du på toppen av et festmåltid. Dette kjøttet er så mørt og magert at det er en fryd for smaksløkene.
Reinsdyr indrefilet med rødbetskokt pære og asparges

Slik gjør du

Reinsdyr indrefilet med rødbetskokt pære og asparges er et velsmakende middagstips.

Reinsdyr indrefilet er liten og tynn, og må ikke stekes for mye. Indrefilet av reinsdyr bør være rosa inni. All råvare som Smedstuen Gård bruker til reinsdyr indrefilet, kommer fra fjellområder som er administrert av Filefjell Reinlag.

  • Brun fileten pent på alle sider i en varm stekepanne, husk at smøret må være brunt først.
  • Ha på salt og krydder, og sett i stekeovn på 225 grader C i 5-6 minutter.
  • La fileten få hvile i 10 minutter mens du lager tilbehør.
  • Fileten deles over på skrå i 2 eller 3 deler før servering.
  • Små pærer skrelles og kokes i litt rødbetsaft, til de er møre
  • Asparges skrelles og kokes lett med litt salt i vannet.

Vi anbefaler også:

Ingredienser

4 porsjoner
 
  • 600-800 gram reinsdyr indrefilet
    fra Smedstuen AS
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • ¼ ts allehånde
  • 1 ss smør

Saus:

  • 1 pk viltsaus
  • 3-4 skiver geitost
  • 2 ss solbærgele
  • 1 dl fløte

Grønnsaker:

  • 300 gram frisk asparges
  • 4-6 små pærer
  • 2-3 dl rødbetsaft
  • urter til pynt

Poteter:

  • Flere varianter passer til
    reinsdyr indrefilet fra Smedstuen Gård
    Fløtegratinerte poteter smaker fantastisk.
KLIKK HER FOR VAREBESKRIVELSE  Varebeskrivelse