Slik gjør du
Reinsdyrstek benfri med stekte kantareller og brokkoli er et velsmakende middagstips.
Reinsdyrstek krydres godt før steking. Gni salt og pepper inn i steken. All råvare som Smedstuen Gård bruker til reinsdyrstek, kommer fra fjellområder som er administrert av Filefjell Reinlag.
- Stikk inn et steketermometer mot midten av kjøttet.
- Sett ovnen på 175 grader C og legg steken i langpanne. Hell på rødvinen.
- Steketid for reinsdyrstek er ca. 1 ½ time, avhengig av tykkelse på kjøttet.
- Ved 65 grader C er steken rosa, og ved 72 grader C er den grå.
- Reinsdyrsteken bør hvile i 15 minutter før du skjærer den opp i tynne skiver.
- Stek kantareller og damp brokkoli mens kjøttet hviler.
Saus til reinsdyrsteken
- Sil sjyen og kok opp. Smak til med litt krydder.
- Ha i geitost og matfløte, og jevn med maisennamel utrørt i litt kaldt vann.
- Tilsett tørket tranebær i sausen til slutt.
Informasjon om reinsdyrstek surret benfri fra Smedstuen Gård