Reinsdyrstek benfri med stekte kantareller og brokkoli

klassisk viltsmak
Reinsdyrstek har en mild og fin viltsmak som er blitt en klassiker ved fest- og middagsbordet.
Reinsdyrstek benfri med stekte kantareller og brokkoli

Slik gjør du

Reinsdyrstek benfri med stekte kantareller og brokkoli er et velsmakende middagstips.

Reinsdyrstek krydres godt før steking. Gni salt og pepper inn i steken. All råvare som Smedstuen Gård bruker til reinsdyrstek, kommer fra fjellområder som er administrert av Filefjell Reinlag.

  • Stikk inn et steketermometer mot midten av kjøttet.
  • Sett ovnen på 175 grader C og legg steken i langpanne. Hell på rødvinen.
  • Steketid for reinsdyrstek er ca. 1 ½ time, avhengig av tykkelse på kjøttet.
  • Ved 65 grader C er steken rosa, og ved 72 grader C er den grå.
  • Reinsdyrsteken bør hvile i 15 minutter før du skjærer den opp i tynne skiver.
  • Stek kantareller og damp brokkoli mens kjøttet hviler.

Saus til reinsdyrsteken

  • Sil sjyen og kok opp. Smak til med litt krydder.
  • Ha i geitost og matfløte, og jevn med maisennamel utrørt i litt kaldt vann.
  • Tilsett tørket tranebær i sausen til slutt.

Informasjon om reinsdyrstek surret benfri fra Smedstuen Gård


Vi anbefaler også:

Ingredienser

6 porsjoner
 

Reinsdyrstek benfri surret fra Smedstuen AS

1,5-2,0 kg reinsdyrstek benfri surret
fra Smedstuen AS

  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • ½ ts allehånde

Saus

  • Kok ut kraften fra steken
  • 3 dl rødvin
  • 1 ss maisennmel
  • 3 skiver geitost
  • 2 dl matfløte

Grønnsaker

  • 250 gram kantareller eller annen sopp
  • 600 gram brokkoli
  • tørket tranebær

Poteter

  • Flere varianter passer til
    reinsdyrstek benfri fra Smedstuen Gård:
    Fløtegratinerte, kokte, hasselback eller stekte.
KLIKK HER FOR VAREBESKRIVELSE  Varebeskrivelse