fbpx

Kjøttkaker i brun saus med kålstuing og kokte poteter

med tyttebærsyltetøy, smaker som hjemmelagde
Våre kjøttkaker med brun saus og tyttebærsyltetøy smaker som hjemmelagde.
Kjøttkaker i brun saus med kålstuing og kokte poteter

Slik gjør du

Kjøttkaker i brun saus med kålstuing og kokte poteter er et velsmakende middagstips.

Smedstuens grove kjøttkaker er ferdig stekt i jernpanne, og du trenger bare varme dem opp til middagen. Kjøttkakene varmes enklest ved svak varme i stekepannen, men du kan også varme dem i stekeovn i 15 minutter på 160 °C. Er du glad i saus, kan du utmerket godt varme kjøttkakene i en stor kjele full av brun saus.

  • Start med å koke poteter, ettersom de tar lengst tid.
  • Mens potetene er under koking, lager du kålstuing og brun saus
  • Til slutt varmer du kjøttkakene.

Poteter:

Til kjøttkaker med brun saus er det ekstra godt med kokte poteter. Det går selvsagt bra med potetmos, ris eller pasta og annet tilbehør, men kokte poteter synes vi er best til denne retten. Slik koker du potetene:

  • Fyll rikelig med vann i potetkjelen.
  • Tilsett litt salt og ferdig skrelte poteter.
  • Bruk helst kokfaste poteter, dvs poteter som tåler å bli kokt.
  • Koketiden varierer etter størrelse.
    Små poteter kan være kokt etter 15 minutter, mens større poteter kan da det dobbelte og enda lenger.
  • Stikk en blank kniv inn i poteten. Hvis den slipper taket er de ferdig kokt.

Kålstuing:

  • Kålen grovhakkes i biter og kokes i lettsaltet vann til den er mør. Når kålen er ferdig kokt, heller du av vannet. Lag sausen mens kålen koker.
  • Smelt smør og rør inn mel. Spe med melk og smak til med salt, pepper og muskat.La sausen bli litt tykk. Sausen skal småkoke i ca 5-10 min.
  • Vend til slutt den ferdigkokte kålen inn i sausen, og kålstuingen er ferdig.

Brun saus:

  • Smør og mel brunes.
  • Spe med kraft.
    Bruk gjerne litt kraft fra middagens kraftbein eller stekesjy i tillegg.
  • La sausen småkoke ca. 10 minutter.
  • Smak til med fløte, salt og pepper.

Tips:

Ikke glem tyttebærsyltetøy!


Vi anbefaler også:

Ingredienser

4 porsjoner
 

Kjøttkaker grove - Smedstuen AS

Kjøttkaker grove
fra Smedstuen AS

Kålstuing:

  • ca. 750 gram kålhode
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • ca. 2,5-3 dl melk
  • salt, pepper og muskat

Brun saus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss mel
  • ca. 0,5 dl kjøttkraft eller buljong
  • evt. litt kraft fra middagens kraftbein eller stekesjy
  • smak til med fløte
  • salt og pepper

Tyttebærsyltetøy

KLIKK HER FOR VAREBESKRIVELSE  Varebeskrivelse SE VÅR NETTBUTIKK  Nettbutikk