Elggryte med stekt sjampinjong

med saus av rømme og geitost
Server gjerne elggryte sammen med poteter, grønnsaker og tyttebær.
Elggryte med stekt sjampinjong

Slik gjør du

Elggryte med stekt sjampinjong er et velsmakende middagstips.

Elggryte er en perfekt middag på kalde høstdager, og gryteretten passer også når du venter gjester. Pass imidlertid på at du ikke steker for mye kjøtt av gangen. Da blir temperaturen for lav, og kjøttet vil bli kokt.

  • Halvtin elgskav i romtemperatur i ca. en time. Brun deretter kjøttet og soppen i pannen på sterk varme.
  • Legg kjøttet over i gryten. Tilsett vann og la det koke opp. La det deretter trekke i 20 minutter.
  • Tilsett rømme, melk og geitost. Bruk gjerne også knuste einebær og timian. La det trekke i ytterligere fem minutter. Smak til med salt og pepper.

Denne deilige elggryta passer godt sammen med potetmos, rosenkål og tyttebær.

Be vennene dine på middag til en deilig og varm elggryte!

Lag elggryta av det du har

Du behøver ikke nødvendigvis å følge hele dette middagstipset for og få en god gryte av elgkjøtt. Bruk gjerne en annen sopp dersom du for eksempel har plukket kantareller. Flere andre typer grønnsaker passer også godt til denne gryteretten, slik som poteter, løk og gulrot.

All råvare som Smedstuen bruker til elggryte, er godkjent og kontrollert av veterinær. På Elgslakt.no kan du lese mer om våre ulike viltmottak og betingelser.

Informasjon om elgskav fra Smedstuen Gård


Vi anbefaler også: