Røkt elgpølse med hjemmelaget potetmos og rødvinskokt pære

middagstips

Slik gjør du

Røkt elgpølse med hjemmelaget potetmos og rødvinskokt pære er et velsmakende middagstips.

Del pølsa i fire biter og damp den i kjele 6-8 min. Gulrøttene skjæres i staver og kokes i saltet vann i 2-3 min.
Hell av kokevannet og tilsett smør og sukker. Rør forsiktig til gulrøttene er blanke.
Skjær brokkoli i buketter og kokes i 2-3 min

Skrell potetene og kok dem møre, mos potetene og tilsett salt, pepper, muskat, melk og smør. Ha i egg til slutt.

Ha rødvin,sukker, kanelstang, stjerneanis og nellik i kjele, skrell pærer og trekk dem møre. Ca.10 min Server en halv pære pr pers.
Server gjerne med rørte tyttebær.


Vi anbefaler også:

Ingredienser

4 porsjoner
 
  • 800 gram røkt elgpølse
  • 4 gulrøtter
  • 1 stor brokkoli
  • 1 ts sukker
  • 1 ts smør
  • 1,2 kg poteter
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • salt
  • pepper
  • muskat
  • bladpersille
  • 1 egg
  • 4 halve pærer
  • 1 dl rødvin
  • 1 ss sukker
  • ½ kanelstang
  • 1 stk stjerneanis
  • 2 stk nellik