fbpx

Røkt elgpølse med hjemmelaget potetmos og rødvinskokt pære

middagstips

Slik gjør du

Røkt elgpølse med hjemmelaget potetmos og rødvinskokt pære er et velsmakende middagstips.

Del pølsa i fire biter og damp den i kjele 6-8 min. Gulrøttene skjæres i staver og kokes i saltet vann i 2-3 min.
Hell av kokevannet og tilsett smør og sukker. Rør forsiktig til gulrøttene er blanke.
Skjær brokkoli i buketter og kokes i 2-3 min

Skrell potetene og kok dem møre, mos potetene og tilsett salt, pepper, muskat, melk og smør. Ha i egg til slutt.

Ha rødvin,sukker, kanelstang, stjerneanis og nellik i kjele, skrell pærer og trekk dem møre. Ca.10 min Server en halv pære pr pers.
Server gjerne med rørte tyttebær.

Besøk vårt populære nettutsalg. Der finner du gode tilbud på vårt viltkjøtt!



Vi anbefaler også:

Ingredienser

4 porsjoner
 
  • 800 gram røkt elgpølse
  • 4 gulrøtter
  • 1 stor brokkoli
  • 1 ts sukker
  • 1 ts smør
  • 1,2 kg poteter
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • salt
  • pepper
  • muskat
  • bladpersille
  • 1 egg
  • 4 halve pærer
  • 1 dl rødvin
  • 1 ss sukker
  • ½ kanelstang
  • 1 stk stjerneanis
  • 2 stk nellik
SE VÅR NETTBUTIKK  Nettbutikk