Elg entrecote er like mør som fileten, men innholder mer fett. Den er derfor saftigere og mer smakfull. La kjøttet ligge fremme på kjøkkenbenken i romtemperatur et par timer før steking. Sørg for at stekepannen er varm nok. Du bør aller helst bruke en jernpanne, ettersom den holder best på varmen.
Steker du entrecôte riktig, er du garantert et saftig, mørt og smakfullt måltid!
En perfekt posjon tilsvarer omtrent 3 cm. tykkelse og 300 gram pr. entrecôte-skive. Bruk et redskap av tre til å snu biffene. Da stikker du ikke så lett hull i kjøttet, slik at saften siger ut. La biffene hvile noen minutter på tallerkenen før servering.
Entrecôte stammer fra fransk, og betyr «mellom ribbeina». Disse kjøttstykkene skjæres altså ut fra ribbeina på elgen.
Besøk vårt populære nettutsalg. Der finner du gode tilbud på vårt viltkjøtt!
All råvare som Smedstuen bruker til elg entrecote, er godkjent og kontrollert av veterinær. På Elgslakt.no kan du lese mer om våre ulike viltmottak og betingelser.
biff
elgbiff
elgkjøtt
enkle middagstips
entrecote i ovn
entrecote oppskrift
entrecote tilbehør
kjernetemperatur biff
rødvinssaus oppskrift
saus til biff
steking av biff