Slik gjør du
Elg ytrefilet med bakt kålrabi og rødvinsglassert småløk er et velsmakende middagstips.
All råvare som Smedstuen bruker til elg ytrefilet, er godkjent og kontrollert av veterinær. På Elgslakt.no kan du lese mer om våre ulike viltmottak og betingelser.
- Varm opp stekepannen og la smøret bli brunt før du legger i kjøttet. Kjøttet kan gjerne være romtemperert før steking.
- Stek biffene pent brune på begge sider, 1-2 min på hver side. Ha på salt og pepper og etter stek ved svak varme 3-4 min. Snu biffen et par ganger. La kjøttet hvile 5-10 min mens du lager tilbehør.
Saus:
- Følg anvisning på pakken, men med ½ vannmengde. Tilsett matfløte og karamellsaus.
- Tips: karamellsaus må smakes til, så ikke sausen blir for søt.
Grønnsaker:
- Skrell småløk og surr dem møre i litt rødvin, eller litt solbærsirup i stekepannen.
- Stek skiver m/ kålrabi i smør på svak varme , tilsett litt salt.
- Kok rosenkålen, den kan gjerne forvelles først så den beholder fin farge.
Besøk vårt populære nettutsalg. Der finner du gode tilbud på vårt viltkjøtt!