Elg ytrefilet med bakt kålrabi og rødvinsglassert småløk

en smakfull og eksotisk festmiddag
Lag et festmåltid av elg ytrefilet til familie og venner. Ytrefilet av elg er mørt, magert, smakfullt og eksotisk.
Elg ytrefilet med bakt kålrabi og rødvinsglassert småløk

Slik gjør du

Elg ytrefilet med bakt kålrabi og rødvinsglassert småløk er et velsmakende middagstips.

All råvare som Smedstuen bruker til elg ytrefilet, er godkjent og kontrollert av veterinær. På Elgslakt.no kan du lese mer om våre ulike viltmottak og betingelser.

  • Varm opp stekepannen og la smøret bli brunt før du legger i kjøttet. Kjøttet kan gjerne være romtemperert før steking.
  • Stek biffene pent brune på begge sider, 1-2 min på hver side. Ha på salt og pepper og etter stek ved svak varme 3-4 min. Snu biffen et par ganger. La kjøttet hvile 5-10 min mens du lager tilbehør.

Saus:

  • Følg anvisning på pakken, men med ½ vannmengde. Tilsett matfløte og karamellsaus.
  • Tips: karamellsaus må smakes til, så ikke sausen blir for søt.

Grønnsaker:

  • Skrell småløk og surr dem møre i litt rødvin, eller litt solbærsirup i stekepannen.
  • Stek skiver m/ kålrabi i smør på svak varme , tilsett litt salt.
  • Kok rosenkålen, den kan gjerne forvelles først så den beholder fin farge.

Informasjon om elg ytrefilet.


Vi anbefaler også:

Ingredienser

4 porsjoner
 

Elg ytrefilet fra Smedstuen AS

600-800 gram
elg ytrefilet
fra Smedstuen AS

  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 ss smør

Saus:

  • 2 pk skysaus
  • 1-2 dl matfløte
  • 1 ts karamellsaus

Grønnsaker:

  • 250 gram småløk skrelt
  • 200 gram kålrabi i tynne skiver
  • 250 gram rosenkål
  • urter til pynt (salvie/ timian)

Poteter:

  • Flere varianter passer til
    elg ytrefilet fra Smedstuen Gård:
    Fløtegratinerte, kokte, hasselback eller stekte.
KLIKK HER FOR VAREBESKRIVELSE  Varebeskrivelse