fbpx

OM OSS

Historien om merkevaren Smedstuen Gård går helt tilbake til 1972. Da tok pølsemakermester Henry Haug med seg sitt svennebrev og sine kunnskaper hjem til Dal i Eidsvoll kommune, og etablerte et pølsemakeri på hjemgården Smedstuen. Her startet han en spennende produktututvikling av både spekemat og foredlede kjøttvarer, og nedskjæring av helt slakt og salg av ferskt kjøtt, som i mange år var bedriftens hovedvirksomhet.

Men bedriften erobret nærmest årlig i kjøttbransjens NM både medaljer og utmerkelser for sine spesialiteter som pinnekjøtt, stekte karbonader og grillprodukter, og ikke minst produkter av elg, rein og lam, og oppnådde en betydelig årlig vekst i disse segmentene. I 2010 ble det derfor besluttet å satse fullt og helt på disse nisjene, parallelt med utfasing av nedskjæring og salg av ferskt kjøtt.

I 2016 overtok Handelshuset Alimentum AS merkenavnet Smedstuen Gård, for å videreføre og videreutvikle dette gjennom selskapet Smedstuen AS, hvor også gründerfamilien deltar på drifts- og eiersiden. Produksjonen er flyttet til moderne, tidsriktige matproduksjonslokaler beliggende i Øvre Romerike Industripark og Minne industriområde i Eidsvoll kommune.

Oppe på selve gården er det også fortsatt virksomhet. Her holder Gourmetkurven til, vår samarbeidspartner på matgaver med fokus på spekemat fra Smedstuen. Her foregår også en imponerende produksjon av ved.

Smedstuen AS har tuftet sin virksomhet på det samme kravet til råvarene og den samme yrkesstoltheten, det samme håndverket, og de samme lokale tradisjonene som skapte den unike merkevaren Smedstuen Gård.


Det nye produksjonsbygget
Det nye produksjonsbygget
Pannestekte karbonader på stekelinjen
Pannestekte karbonader

Produkter fra Smedstuen Gård ligger av og til som frivillig sortiment i butikk. Hvis du ikke finner det produktet du ønsker, kan du spørre betjeningen om de kan ta det inn.

Vi anbefaler at du melder deg på vårt nyhetsbrev, slik at du alltid mottar siste nytt om oss og våre produkter.