fbpx

Kjernetemperatur ved tilbereding av kjøtt

I tabellen nedenfor finner du riktig kjernetemperatur for tilbereding av kjøtt. Vår kjernetemperaturtabell passer godt til moderne matlaging. Noen liker maten rå, og andre liker den godt stekt. Kunsten er imidlertid å beholde saftigheten og smaken i kjøttet så godt som mulig. Skalaen viser de riktige temperaturene, og gir deg nettopp mulighet til å velge en kjernetemperatur som passer til den aktuelle kjøttvaren og anledningen.

Husk at kjøtt som stekes ved lav temperatur, vil ha en lavere ferdigstillelsestemperatur grunnet sakte oppvarming.

Tabellen viser blant annet kjernetemperatur for entrecote, indrefilet og ytrefilet.

Riktig kjernetemperatur gir deg smakfulle retter av elgstek, reinsdyrstek, lammestek og andre middagstips fra Smedstuen Gård.

RødRosaGodt stekt
Okse53-55-5762-6568
Kalv55-5762-6565
Lam55-5860-6568
Svin586263-68
Reinsdyr576265
Elg576265

 

Kjernetemperatur betyr mye for resultatet ved tilbereding av elg ytrefilet og andre kjøttprodukter

Kjernetemperatur betyr mye for resultatet ved tilbereding av kjøtt

Kjøtt kan i verste fall ende opp med å bli tørt og kjedelig. Det må derfor behandles riktig ved tilbereding og steking, for å få frem de gode smakene. Den vanligste feilen mange gjør er å steke kjøttet for hardt, slik at kjøttets kjernetemperatur blir for høy og kjøttet blir tørt. Grunnen til at man steker kjøttstykket for lenge, er ofte at man vil sikre at kjøttet blir gjennomstekt. Resultatet blir dessverre at man bruker for høy varme og over lang tid. For høy varme over for lang tid kan også medføre brent smak. Ovnssteking er den mest optimale tilberedingsmåten for kjøtt. Kjernetemperatur og bruk av et steketermometer er helt avgjørende, også for bevaring av næringsstoffene.

Besøk vårt populære nettutsalg. Der finner du gode tilbud på våre kjøttprodukter!


Gavepose matgave
Spiselige matgaver fra Smedstuen hos vår samarbeidspartner